Категории

Правилник

ВАЖНО! Моля, запознайте се подробно с настоящите Общи условия преди да осъществите покупка през сайта ни. Всички покупки през уебсайта ни се извършват съгласно общите ни условия, с които се съгласявате и приемате при регистрация или направа на поръчка. С приемането на Общите условия, Вие приемате и се съгласявате с Условията на доставка, Политика за защита на личните данни, Политика за използване на „бисквитки” и всички други документи, цитирани в настоящите Общи условия.

 

ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОКУПКО - ПРОДАЖБА НА СТОКИ ПРЕЗ УЕБСАЙТА ЗА ЕЛЕКТРОННА ТЪРГОВИЯ


Oбщи условия на договорите за покупко - продажба от разстояние по смисъла на Закона за защита на потребителите между

IVET MARKET GROUP, регистрирано в Полша със седалище и адрес на управление: Warszawa, ul. Ksawerow Nr. 3, LOK, UFD 02-656 и регистрация по ЗДДС  ЕИК 3077032206, с адрес за кореспонденция гр.София, община Столична, жк. Студентски град, ул.”Академик Борис Стефанов”17 , ет.1, офис 5, наричано по-долу за краткост ДОСТАВЧИК, от една страна,

и от друга - лицето, съгласило се с настоящите "Общи условия", наречено по-долу за краткост ПОТРЕБИТЕЛ, във връзка със заявяването и закупуването на предлаганите стоки чрез електронен магазин IVET.BG.

Чл.1. Доставчикът предоставя на Потребителя възможност при съобразяване и спазване на настоящите "Общи условия" да закупува предлаганите в електронен магазин IVET.BG стоки.


Чл.2. Доставчикът публикува на адрес www.ivet.bg:
- описание на основните характеристики и изображение на всяка стока, съгласно посочената от производителя информация;
- продажната цена, с включен ДДС, както и тарифа за стойността на пощенските, куриерските или транспортните разходи, невключени в цената на стоките, свързани с тяхната доставка;
- информация за начините на плащане, доставка и изпълнение на договора;
- правото на Потребителя и условията и начина за упражняването му да се откаже от договора и условията, при които стоката може да бъде върната, с изключение на случаите по "Закона за защита на потребителите";
- периода, за който направеното предложение и цена остават в сила;
- минималната продължителност на договора - при договори за постоянна или периодична доставка на стоки или услуги;
- всякаква друга информация, която доставчикът е длъжен, съгласно българското законодателство, да предостави своевременно на Потребителя преди закупуването на стоката от Потребителя.


Чл.3.За да получи правото да извършва валидни заявки за закупуване на предлаганите в www.ivet.bg стоки, Потребителят трябва да попълни електронната регистрационна форма, намираща се на Интернет адрес – www.ivet.bg. При попълване на електронната форма за регистрация Потребителят е длъжен да предостави изискуемите и верни данни, както и да ги актуализира в 7-дневен срок от тяхната промяна. Потребителят гарантира, че данните, които предоставя в процеса на регистрация, са верни, пълни и точни и при промяна на последните ще ги актуализира своевременно. В случай че Потребителят предостави неверни данни или не са отразени настъпили промени в срока по предходната алинея, Доставчикът има право да прекрати договора като спре незабавно и без предизвестие поддържането и достъпа на Потребителя до профила му. Преди извършване на изявлението Потребителят може свободно да поправя въведената от него информация в регистрационната форма.

 

Чл.4. С акта на регистрацията си Потребителят изразява „онлайн” съгласие с настоящите Общи условия, с което се счита за обвързан с клаузите им. От момента на обвързване на Потребителя с клаузите на настоящите Общи условия възниква възможността същият да извършва валидни заявки за закупуване на стоките, предлагани чрез www.ivet.bg .


Чл.4.1. С акта на регистрацията си Потребителят дава съгласие да получава имейл кореспонденцията, информационен Бюлетин, както и да получава рекламни съобщения и информация за промоции чрез имейл, sms и по всякакъв електронен път.  В случай че Потребителят не желае да получава имейл кореспонденция, рекламен Бюлетин или известия по електронен път, може да се откаже във всеки един момент и да информира Доставчика, като изпрати имейл на електронна поща [email protected] с тема Unsubscribe или като се отпише личнo като натисне бутон "тук", поместен най-долу вдясно във всеки рекламен Бюлетин на онлайн магазин IVET.BGили следва инструкциите за отписване от известия.


Чл.5. Потребителят получава достъп до формата за подаване на заявки за покупка на предлаганите стоки след като въведе валидни потребителско име и парола на съответните места в Интернет страницата и натисне виртуалния бутон "ВХОД". Подаването и извършването на заявка се осъществява чрез последователното извършване на следните действия: определяне на вида и размера на стоката и потвърждение на вида и размера на стоката чрез натискане на виртуален бутон “Добави в количка”, обозначен срещу съответна стока, последвано от определяне на количеството на стоката, начина на плащане и потвърждение на заявката чрез натискане на виртуален бутон “Финализирай поръчката”. При извършена заявка електронният магазин www.ivet.bg уведомява Потребителя за извършената заявка на посочения при регистрацията email адрес. Представител на магазина  предприема действия за осъществяване на контакт с Потребителя с оглед уточняване времето на доставка на заявената стока. При посочени непълен, неверен или грешен адрес и/или телефонен номер при подаване на заявката, същата се счита за невалидна и за Доставчика не възниква задължение за нейното изпълнение. Заявката поражда действие между страните от момента на потвърждаване на валидността на заявката от осъществилите контакт Представител на електронен магазин IVET.BG и Потребител, подал и извършил конкретната заявка, предшествано от потвърждаване от страна на Представител на електронния магазин на наличността на заявената за покупка стока.


Чл.6. Всички цени са в български лева (BGN), с включен ДДС. Указаните цени на отделните стоки са за съответния брой и не включват разходите за доставка. Потребител, желаещ да заплати цената в чуждестранна валута по смисъла на Валутния закон, предприема действия по уговаряне с Представител на електронния магазин www.ivet.bg за изчисляването на точния размер на цената на заявената стока в съответната чуждестранна валутa.


Чл.7. Цената по предходния член и разходите за доставката могат да бъдат платени по някой от следните начини: наложен платеж, банков път или по друг начин уговорен между Потребителя и Представител на електронния магазин www.ivet.bg, като Потребителят се задължава да заплати продажната цена на закупената от него стока, както и пощенските, куриерските или транспортните разходи, невключени в тази цена, свързани с нейната доставка.


Чл.7.1. Клиентските отстъпки не са валидни за продукти в промоция или с намалени цени.

Чл.8. Заявената за покупка стока се доставя с подходящи съобразно вида й опаковка и транспорт на посочения от Потребителя адрес за доставка в достатъчен според обстоятелствата срок, уговорен между Представител на онлайн магазин IVET.BG и Потребителя.

Чл.9. Стоката се предава на адреса за доставка на Потребителя или на трето лице - представител на Потребителя, което приема и потвърждава получаването на същата от името на Потребителя. При предаване на стоката Потребителят или третото лице - представител на Потребителя подписват придружаващите я документи, служещи като потвърждение за доставката на стоката. В случай че Потребителят не бъде намерен в срока за доставка на посочения от него адрес или не бъде осигурен достъп и условия за предаване на стоката в този срок, Доставчикът се освобождава от задължението си да достави заявената стока. Потребителят може да потвърди желанието си да получи стоката и след изтичане на срока за доставка, в който не е бил намерен на адреса, като поема всички разходи по доставката. В този случай започва да тече нов срок за доставка от момента на потвърждението по предходното изречение.

Чл.10. Доставчикът се задължава: да прехвърли на Потребителя фактическата власт на закупената стока след получаването от страна на Доставчика или на негов представител на покупната цена на конкретната стока; да достави в срок заявената за покупка стока; да полага дължимата грижа за изпълнение на своите задължения.

Чл.11. Доставчикът има право:
- да поставя електронни препратки към други Интернет страници и ресурси за продажба на стоки и предоставяне на услуги от трети лица, включително електронни препратки, сочещи към други уебсайтове и в потребителския профил;
- да изпраща до Потребителя бюлетини с рекламни съобщения, за получаването на които Потребителят се е абонирал;
- да събира и използва информация относно своите потребители, когато същите се регистрират, като тази информация може да включва име, презиме, фамилия, адрес, професия, пол, възрастова група, телефон, електронен пощенски адрес за кореспонденция и всяка друга информация, която се предоставя при регистрацията  и всяка друга, която се въвежда или предоставя при заявяване, получаване или използване на предоставяните от доставчика услуги, участване в промоции, томболи и състезания, попълване на анкетни карти, въпросници, формуляри и други, като Доставчикът ще използва същата при спазване на Закона за защита на личните данни.

Чл.12. Доставчикът:
- полага грижа информацията в магазина да се поддържа винаги вярна и актуална, но не гарантира за достоверността и пълнотата на същата;

- гарантира за съответствието на стоката с договора за продажба съгласно разпоредбите на ЗЗП;

- продава всички стоки, включително тези в промоция/намаление до изчерпване на количествата, дори това да не е отбелязано изрично в сайта.  В този смисъл Доставчикът има правото да не достави част или всички стоки или да не изпълни част или всички услуги от поръчката по свое усмотрение включително, но не само поради изчерпване на складовата им наличност или промяна на цената. При всички случаи Доставчикът уведомява за това Потребителя чрез имейл или по телефона. При това положение единствената отговорност на Доставчика е да върне евентуално получената предварително сума на стоката или услугата. 
- не носи отговорност за непредоставяне на достъп до магазина, както и за необработването или ненавременното обработване на заявките за покупка, при настъпване на обстоятелства извън неговия контрол - случаи на непреодолима сила, случайни събития, проблеми в глобалната мрежа Интернет;
- не гарантира, че достъпът до магазина ще бъде непрекъсваем, навременен, сигурен и свободен от грешки, доколкото това е извън възможностите, контрола и волята му;
- доколкото не разполага с възможността да променя, контролира или по друг начин влияе върху качеството и годността за употреба на заявените от Потребителя стоки не отговаря за съответствието им с приложимите нормативни изисквания и техните качества;
- не носи отговорност за вреди, причинени върху софтуера, хардуера или телекомуникационните съоръжения, или за загуба на данни, произтекли от материали или ресурси, търсени, заредени или използвани по какъвто и да било начин посредством него;
- доколкото няма обективната възможност и задължение и не контролира Интернет страниците и ресурсите, станали достъпни чрез поставените в магазина и в потребителския профил електронни препратки;
- не носи отговорност за противоправния характер на съдържанието и материалите, намиращи се на тези Интернет страници и ресурси;
- не носи отговорност за претърпени вреди и пропуснати ползи, произтекли от използването, достъпa или недостоверността на тези материали и съдържание;
- няма задължението и обективната възможност да контролира начина, по който Потребителят използва магазина

Чл.13. Потребителят се задължава:
- да посочи точен и валиден телефон, адрес за доставка и електронен пощенски адрес за кореспонденция;
- да плати цената на заявената от него стока;
- да заплати разходите по доставката, освен в случаите, в които разходите за доставка остават за сметка на Доставчика;
- да получи стоката;
- да полага всички грижи и да предприема необходимите мерки, които разумно се налагат, с цел опазване на паролата си;
- с оглед спецификата на Интернет протоколите и сигурността при опазването на данните за паролата, да прекратява сесията, при която е влязъл в потребителския си профил чрез натискане на виртуалния бутон “изход”;
- да не подава фиктивни или невалидни заявки или друга невярна информация. Потребителят носи пълна отговорност за опазването на своята парола, както и за всички действия, които се извършват от него или от трето лице чрез използването й.

 

Чл.14. Потребителят има право:
- на достъп в режим онлайн до Доставчика, при спазване на условията и изискванията за достъп, освен при настъпване на обстоятелства извън контрола на Доставчика - случаи на непреодолима сила, случайни събития, проблеми в глобалната мрежа Интернет;
- на достъп и корекция в режим онлайн на личните си данни;
- да откаже да получи заявената от него за покупка стока при спазване на законовите изисквания /Закона за задълженията и договорите, Закона за защита на потребителите/;
- да получи в пълен размер заплатените от него суми в 14-дневен срок от връщането на стоката или от удостоверяване на валиден отказ от договора по начина предвиден в чл.54, ал.1 и 2 от ЗЗП. Допълнителна информация е описана в секция Връщане и замяна на сайта.

 

Чл.15.Потребителят се задължава:
- да спазва реда и условията за предявяване на рекламации и отправяния на искания за замяна на заявени стоки, ред и условия, публикувани на уебсайта за електронна търговия  www.ivet.bg, и декларира, че се счита за обвързан с тези ред и условия
- да спазва българското законодателство, настоящите Общи условия, Интернет етиката, правилата на морала и добрите нрави;
- да не нарушава чужди имуществени или неимуществени права, включително право на интелектуална собственост;
- да уведомява незабавно Доставчика за всеки случай на извършено или открито нарушение при използване на магазина; 
- да не се намесва в правилното действие на системата, включително, но не само, да не осуетява процедурата по идентификация на друг потребител, да не осъществява достъп извън предоставения му, да не възпрепятства други потребители да използват магазина;
- да не извлича чрез технически средства или по технически начин информационни ресурси или части от информационни ресурси, принадлежащи към базите данни, разположени в магазина и по този начин да не създава собствена база данни в електронен или друг вид;
- да не се представя за друго лице или представител на юридическо лице или група хора, които не е оправомощен да представлява, или по друг начин да заблуждава трети лица относно самоличността си или принадлежността си към определена група лица; 
- да не извършва злоумишлени действия по смисъла на настоящите Общи условия.

При неспазване на задълженията Доставчикът има право незабавно и без предварително предупреждение да спре достъпа на Потребителя и трети лица до потребителския му профил, както и право на обезщетение за всички претърпени вреди и пропуснати ползи, които са пряка и непосредствена последица от неизпълнението на задълженията по предходната алинея от страна на Потребителя. В тези случаи Доставчикът има правото да сезира компетентните държавни органи за установяване на съответното нарушение.

Чл.16. При прекратяване на договора Доставчикът предприема действия по дезактивиране нa потребителския профил и заличаване паролата за достъп до същия.

Чл.17. Потребителят може по всяко време да поиска заличаване на профила си. В този случай заличаването се извършва само след изпълнението на всички валидно подадени заявки и съответно заплащане на дължимите цена и разходи за доставка.

Чл.18. Договорът между страните се прекратява и при настъпване на някое от следните обстоятелства: преустановяване на дейността от Доставчика; прекратяване поддържането на магазина; с отправяне на едноседмично предизвестие до другата страна, в случай на неизпълнение на задълженията й по договора или в други, предвидени в закон случаи.

Чл.19. Потребителят е длъжен да обезщети Доставчика и всички трети лица за всички претърпени вреди и пропуснати ползи, включително и за всякакви разходи и платени адвокатски възнаграждения, платени обезщетения, деловодни разноски, настъпили вследствие на предявени искове от трети лица във връзка с неизпълнение на задълженията на Потребителя по настоящия договор, нарушение на българското законодателство, приложимите чужди закони, настоящите Общи условия, добрите нрави и/или Интернет етиката. Потребителят е длъжен да обезщети Доставчика и за всички вреди, причинени от трети лица, на които е предоставил паролата си, при използването на същата. 

Чл.20. Страните декларират, че в случай, че е налице недействителност на отделни части от настоящите Общи условия, това няма да влече недействителност на настоящите Общи условия, като отделните недействителни клаузи ще се считат заместени по право от повелителни правила на закона.
Чл.21. Всички спорове между страните се решават в дух на разбирателство и добра воля. В случай че съгласие не бъде постигнато, всички неразрешени спорове, породени от договора между страните или отнасящи се до него, включително спорове, породени или отнасящи се до неговото тълкуване, недействителност, изпълнение или прекратяване, както и спорове за попълване на празноти в договора или приспособяването му към нововъзникнали обстоятелства, ще бъдат разрешавани по съдебен ред от компетентния съд, включително чрез АРС (www.kzp.bg).

Чл.22. Писмената форма се счита за спазена чрез изпращане на електронна поща, натискане на електронен бутон на страница със съдържание, което се попълва от Потребителя или отбелязване в поле в уебсайта на Доставчика и други подобни, доколкото изявлението е записано технически по начин, който дава възможност да бъде възпроизведено.

Чл.23.  Политика за лични данни (Изявление за поверителност)

IVET MARKET GROUP осъществява своята дейност съгласно Закона за защита на личните данни и Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни.

IVET MARKET GROUP събира и обработва Вашите лични данни на основание чл.6, ал. 1 от Регламент 2016/679 и въз основа на:

o   Ваше изрично получено съгласие като клиент;

o   на изпълнение на задълженията на IVET MARKET GROUP по договор с Вас;

o   законово задължение, което се прилага спрямо IVET MARKET GROUP;

o   за целите на легитимни интереси на IVET MARKET GROUP или на трета страна.

IVET MARKET GROUP събира и обработва личните данни, които Вие ни предоставяте, за целите на изпълнение на задълженията по договора, включително за следните цели - счетоводни и търговски цели, обезпечаване на изпълнение на договора, защита на информационната сигурност.

IVET MARKET GROUP спазва следните принципи при обработка на Вашите данни:

o   Законосъобразност, добросъвестност и прозрачност;

o   Съотносимост с целите на обработката и свеждане до минимум на събираните данни;

o   Точност и актуалност на данните;

o   Цялостност и поверителност на обработването на личните Ви данни;

o   Гарантиране на подходящо ниво на сигурност на личните данни.

IVET MARKET GROUP може да обработва и съхранява Вашите лични данни с цел защита на следните легитимни интереси – изпълнение на задълженията си към Национална агенция по приходите, Министерство на вътрешните работи и други държавни и общински органи.

IVET MARKET GROUP извършва следните операции с Вашите лични данни за следните цели:

o   създаване на профил за използване на услугата - с цел да Ви идентифицира и предостави услугата;

o   обработка на плащане и счетоводно отчитане – с цел осигуряване на възможност за извършване на плащане и водене на счетоводство;

o   обработка на направена поръчка  – с цел приемане на поръчка и доставка на стоката от електронния ни магазин до Вас.

IVET MARKET GROUP обработва лични данни на всички посетители – регистрирани потребители и посетители без регистрация, а именно: име, адрес, телефонен номер, електронна поща, IP адрес и др., които се събират с цел идентификация. Обработваме също така и информация, свързана с плащане и избрани методи на плащане с цел извършване на търговска дейност и водене на счетоводство, а също и други данни, необходими за изпълнение на задълженията по договора.

IVET MARKET GROUP не събира и не обработва специални (чувствителни) лични данни, отнасящи се до данни, разкриващи расов или етнически произход, политически възгледи, религиозни или философски убеждения или членство в синдикални организации, генетични данни, биометрични данни, данни за здравословно състояние или данни за сексуалния живот или сексуална ориентация.

IVET MARKET GROUP съхранява Вашите лични данни, докато разполага с основание за тяхното съхранение. След което IVET MARKET GROUP полага необходимите грижи да изтрие и унищожи всички Ваши данни, без ненужно забавяне.

IVET MARKET GROUP Ви уведомява, в случай, че срокът за съхранение на данните е необходимо да бъде удължен с оглед изпълнение на целите, изпълнение на договора, с оглед легитимни интереси на Администратора или друго лице.

IVET MARKET GROUP може по собствена преценка да предава част или всички Ваши лични данни на обработващи лични данниза изпълнението на целите за обработване при спазване на изискванията на Регламент (ЕС) 2016/679.

 

Вашите права при събирането, обработването и съхранението на личните Ви данни

Право на достъп

Вие имате право да изисквате и получите от IVET MARKET GROUP потвърждение дали се обработват лични данни, свързани с Вас.

Вие имате право да получите достъп до Вашите данни, както и до информацията, отнасяща се до събирането, обработването и съхранението на личните Ви данни.

IVET MARKET GROUP Ви предоставя при поискване, копие от обработваните Ви лични данни в електронна или друга подходяща форма.

Право на коригиране или попълване

Вие имате право да поискате от IVET MARKET GROUP да коригира неточните Ваши лични данни и да попълни непълните Ваши лични данни.Регистрираните потребители на сайта могат сами да коригират данните си на следния линк след въвеждане на потребителско име и парола: https://www.ivet.bg/login.html

Право на изтриване (правото да бъдете забравени)

Вие имате право да поискате от IVET MARKET GROUP изтриване на свързаните с Вас лични данни, а IVET MARKET GROUP има задължението да ги изтрие без ненужно забавяне, когато е налице някое от посочените по долу основания:

o   личните данни повече не са необходимите за целите, за които са били събрани или обработвани;

o   Вие оттеглите своето съгласие, ако обработката на личните данни е базирана на съгласие, и няма друго правно основание за обработването;

o   личните Ви данни са били обработвани незаконосъобразно;

o   личните данни трябва да бъдат изтрити с цел спазване на правно задължение по правото на ЕС или правото на държава-членка, което се прилага спрямо Администратора;

IVET MARKET GROUP не е длъжен да изтрие Вашите лични данни, ако ги съхранява и обработва:

o   за спазване на правно задължение, което изисква обработване, предвидено в правото на ЕС или правото на държавата членка, което се прилага спрямо IVET MARKET GROUP;

o   по причини от обществен интерес в областта на общественото здраве;

o   за установяването, упражняването или защитата на правни претенции.

Право на ограничаване на обработването

Вие имате право да изискате от IVET MARKET GROUP да ограничи обработване на свързаните с Вас данни, когато:

o   обработването е неправомерно, но Вие не желаете личните данни да бъдат изтрити, а само използването им да бъде ограничено;

o   IVET MARKET GROUP не се нуждае повече от личните данни за целите на обработването, но Вие ги изисквате за установяването, упражняването или защитата на свои правни претенции;

o   оспорите точността на личните данни, за срок, който позволява на IVET MARKET GROUP да провери точността на личните данни;

o   възразили сте срещу обработването в очакване на проверка дали законните основания на IVET MARKET GROUP имат преимущество пред Вашите интереси.

Право на преносимост на данни

Ако сте дали съгласие за обработване на Вашите лични данни или обработването е необходимо за изпълнението на договора с IVET MARKET GROUP, или ако данните Ви се обработват по автоматизиран начин, Вие можете, след като се легитимирате пред IVET MARKET GROUP:

o   да поискате от IVET MARKET GROUP да Ви предостави Вашите лични данни в четим формат и да ги прехвърлите към друг администратор;

o   да поискате от IVET MARKET GROUP пряко да прехвърли Вашите лични данни към посочен от Вас администратор, когато това е технически осъществимо.

Право на възражение срещу обработването

Вие можете да възразите по всяко време срещу обработване на личните Ви данни от IVET MARKET GROUP, ако данните се обработват въз основа на едно от следните основания:

  • обработването на данни за целите на директен маркетинг;
  • обработването на данни за целите на профилиране.

IVET MARKET GROUP прекратява обработването на личните данни, освен ако не докаже, че съществуват убедителни законови основания за неговото продължаване, които имат предимство пред интересите, правата и свободите на субекта на данни, или за установяването, упражняването или защитата на правни претенции.

 

Вашите права при нарушение на сигурността на личните Ви данни

Ако IVET MARKET GROUP установи нарушение на сигурността на личните Ви данни, което може да породи висок риск за Вашите права и свободи, ще бъдете уведомени без ненужно забавяне за нарушението, както и за мерките, които са предприети или предстои да бъдат предприети.

IVET MARKET GROUP не е длъжен да Ви уведомява, ако са предприети подходящи технически и организационни мерки за защита по отношение на данните, засегнати от нарушението на сигурността или са взети впоследствие мерки, които гарантират, че нарушението няма да доведе до висок риск за правата Ви.

Право на защита

Имате право да подадете жалба по отношение на обработката на Вашите лични данни в съответния контролен орган или да обжалвате по съдебен ред.

 

Предоставяне на личните Ви данни на трети лица

IVET MARKET GROUP може по собствена преценка да предава част или всички Ваши лични данни на обработващи лични данниза изпълнението на целите за обработване при спазване на изискванията на Регламент (ЕС) 2016/679.

IVET MARKET GROUP не дава право на използване, не продава, не разкрива и не споделя лични данни за Вас с други лица или с несвързани компании, освен когато това се налага с цел да Ви се предоставят заявените от Вас услуги и когато Вие сте предоставили разрешение.

Настоящата политика за защита на личните данни важи само за сайта, управляван и притежаван от IVET MARKET GROUP. Тя не важи за линковете към други уебсайтове и за данните, събирани от трети страни, които управляват други сайтове и използват „бисквитки“ на тях.

За целите на обработване на личните Ви данни и предоставяне на услугите, IVET MARKET GROUP може да предостави данните на доверени партньори, които работят по възлагане от страна на IVET MARKET GROUP въз основа на договорни отношения и по силата на конфиденциални споразумения. Тези компании могат да използват такава информация, за да има възможност IVET MARKET GROUP да доставя реклама на клиентите си. Тези компании нямат право самостоятелно да споделят тази информация.

Ако не искате IVET MARKET GROUP да изпраща информация към някой от доверените си партньори, може да оттеглите вашето съгласие ТУК.

 

Мерки за сигурност и защита

IVET MARKET GROUP предприема технически и организационни мерки за сигурност, за да защити администрираните от нас данни от манипулации, загуба, унищожаване и достъп от страна на неоправомощени лица. Нашите мерки за сигурност се усъвършенстват постоянно в съответствие с технологичното развитие.

IVET MARKET GROUP използва технически средства за защита на личните данни от придобиване или видоизменение от неупълномощени лица, сред които:

А) SSL сертификат за сигурност, който криптира връзката между сайта и крайното устройство.

Б) Защита на базата данни от неправомерен достъп.

В) Антивирусни програми и програми за защита от неоторизиран достъп.

Г) Защита на клиентските профили с потребителско име и парола.

IVET MARKET GROUP е в процес на техническа разработка, която ще позволява анонимизиране на личните данни. Анонимизиране означава, че личните данни на купувача (Имена, Реален адрес, Имейл адрес, IP адрес) ще се заменят безвъзвратно  с надпис  GDPR-ДД-ММ-ГГГГ.

 

Контакти на надзорен орган и длъжностно лице по защита на личните данни:

Наименование на администратор на лични данни:

IVET MARKET GROUP, ЕИК/БУЛСТАТ: 3077032206

Адрес за кореспонденция: гр. София, р-н Студентски, ул. „Акад. Борис Стефанов“ № 17, ет.1           

Телефон: 0895 11 21 13; 0894 64 61 01

Електронна поща: [email protected]

 

Контакти на длъжностно лице по защита на лични данни в IVET MARKET GROUP:

Адрес за кореспонденция: ул. “Академик Борис Стефанов” № 17, Офис 5, София 1700 

Телефон: 0894 64 61 01

Електронна поща: [email protected]

 

Наименование на надзорния орган:

Комисия за защита на личните данни

Адрес за кореспонденция: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2

Телефон:  02/91-53-518

Интернет страница: www.cpdp.bg

За целите на настоящите Общи условия посочените по-долу термини и изрази, използвани в настоящите Общи условия, имат следното значение:

 „Уебсайт/сайт” е обособено място в глобалната Интернет мрежа, достъпно чрез своя унифициран адрес (URL) по протокол HTTP, HTTPS или друг стандартизиран протокол и съдържащо файлове, програми, текст, звук, картина, изображение или други материали и ресурси.

 „Интернет страница” е съставна и обособена част от уебсайт.
www.ivet.bg е уебсайт за електронна търговия - за продажба на стоки от разстояние, които се доставят след изричното им заявяване от страна на Потребителя.

 "Потребител” е физическо лице, навършило 18 години, или юридическо лице, което е регистрирано в Република България и се е съгласило с настоящите Общи условия.

Потребителски профил” е обособена част в сайта, съдържаща информация за Потребителя, предоставена от същия при регистрацията му и съхранявана от www.ivet.bg, като достъпът до потребителския профил се осъществява чрез въвеждане на потребителско име и парола. Потребителският профил дава възможност на Потребителя да разглежда и редактира данните, въведени при регистрацията, записите в адресната книга, да има достъп до информация за всички свои заявки за закупуване на стоки от магазина за електронна търговия www.ivet.bg да променя паролата си за достъп, да се абонира, съответно да се откаже от абонамента, за получаване на информационен бюлетин и др.

Потребителско име” е избран от Потребителя уникален код от букви и/или цифри (негов актуален и-мейл адрес), посредством който той се индивидуализира в www.ivet.bg.

Парола” е избран от Потребителя набор от символи, който заедно с потребителското име индивидуализира същия и му предоставя възможността да извършва валидни заявки за закупуване на предлаганите в www.ivet.bgстоки и услуги.

Нюзлетър” („newsletter”) е редовно дистрибутирана публикация относно теми,  които могат да представляват интерес за абониралия се за получаването на публикацията.

 „Опаковка” са съдове и всякакви други приспособления или материали, които са годни да изпълняват функцията да съдържат и съхраняват различни стоки, предлагани пряко на Потребителя.

Продажна цена” е крайната цена за бройка или за определено количество стока или услуга, включваща данъка върху добавената стойност и всички допълнителни данъци и такси.

Случайно събитие” е непредвидено към момента на сключването на договора обстоятелство от извънреден характер, което прави изпълнението му обективно невъзможно.

Електронна препратка” е връзка, обозначена в определена Интернет страница, която позволява автоматизирано препращане към друга Интернет страница, информационен ресурс или обект чрез стандартизирани протоколи.

Информационна система /Система” е всяко отделно устройство или съвкупност от взаимосвързани или сходни устройства, което в изпълнение на определена програма осигурява, или един от елементите, на което осигурява, автоматична обработка на данни.

IP Адрес„ ("IP address") е уникален идентификационен номер, асоцииращ компютър, Интернет страница или ресурс на Потребителя, по начин, който позволява локализирането им в глобалната Интернет мрежа.

Търговски съобщения” са рекламни или други съобщения, представящи пряко или косвено стоките, услугите или репутацията на лице, извършващо търговска или занаятчийска дейност или упражняващо регулирана професия.

Злоумишлени действия” са действия или бездействия, нарушаващи Интернет етиката или нанасящи вреди на лица, свързани към Интернет или асоциирани мрежи, изпращане на нежелана поща (непоискани търговски съобщения, spam, junk mail), препълване на каналите (flood), получаване на достъп до ресурси с чужди права и пароли, използване на недостатъци в системите с цел собствена облага или добиване на информация (hack), извършване на действия, които могат да бъдат квалифицирани като промишлен шпионаж или саботаж, повреждане или разрушаване на системи или информационни масиви (crack), изпращане на „троянски коне” или предизвикване инсталация на вируси или системи за отдалечен контрол, смущаване нормалната работа на останалите потребители на Интернет и асоциираните мрежи, извършване на каквито и да било действия, които могат да се квалифицират като престъпление или административно нарушение по българското законодателство или по друго приложимо право.

СРОКОВЕ ЗА ДОСТАВКА И ЦЕНИ

Клиентът има възможност да получи закупените от него продукти посредством услугите на куриерска фирма Speedy, с които онлайн магазинът си партнира на територията на РБ. Цената на куриерската услуга е за сметка на клиента.

Цена на доставкав България

Цената на доставкатане е фиксирана, тя се изчислява автоматично от интегрираната системата на куриерска фирма SPEEDY. За пратка, чието тегло е до 0,5 кг., независимо от броя на продуктите, цената е една и съща: 3,00 лв. За пратка, чието тегло е до 2 кг., независимо от броя на продуктите, цената е - 3,26 лв. За всеки следващ килограм цената е плюс 0,44 лв.

По време на поръчката Ви цената се изписва в модула за доставка и можете да се ориентирате за точната стойност на доставката на Вашите продукти преди да сте финализирали поръчката си.

Срокове на доставка

Продуктите в нашия онлайн каталог са с БЪРЗА ДОСТАВКА в рамките на един до два работни дни – в категориите ДОСТАВКА 24 ЧАСА и РАЗПРОДАЖБИ. Всички продукти, представени в тези категории, могат да бъдат поръчани и доставени на следващ работен ден, с изключение на размерите с липсващо обозначение 24 часа. За населените места, които се обслужват по график от куриерска фирма Speedy, доставката ще бъде уточнена и oсъществена спрямо листата на Speedy. Поръчките от събота и неделя се обработват в понеделник.

Стандартният срок за доставкана останалите продукти, които не са налични, обхваща обработване на поръчките Ви, заявяване на продуктите към международните доставчици и производители и доставка до България. Веднага след това изпращаме желаните продукти до посочения от Вас адрес. Затова срокът за доставка може да варира между 10 и 20 работни дни.

Доставка до чужбина

Извършваме доставки и до чужбина, като държавите, до които изпращаме продукти, може да видите в падащото меню за Адрес на доставка по време на поръчката. Времето за доставка след изпращане на артикула от наш офис варира между 1 и 3 седмици в зависимост от услугата, която изберете. Цените може да видите по време на поръчката в полето Доставка.

Начини на плащане


За улеснение на нашите клиенти предлагаме следните възможности за плащане:

♦ с наложен платеж
Това е услуга, която предоставя максимално удобство и надеждност за клиента. Заплащането на поръчан продукт се осъществява в момента на доставка, т.е когато куриер Ви посети на посочен от Вас адрес и лично Ви предаде закупената от IVET.BG стока. Тази услуга Ви дава още възможност да получите своя платежен документ (фактура или касова бележка) при доставка на място.

♦ по банков път с платежно нареждане или онлайн банкиране - Online Banking. Необходимо е да направите превод на сумата себестойност на направената поръчка по фирмената сметка на магазина. Поръчката Ви ще бъде изпълнена след получаване на банковия превод. 

чрез онлайн разплащане (ePay.bg и PayPal) с дебитна или кредитна карта
Процес на разплащане:
1.    Клиент прави поръчка в онлайн магазин IVET.BG;
2.    След приключване на поръчката клиентът формира искане за плащане;
3.    IVET.BG пренасочва клиента към ePay.bg/PayPal, като подава по описания по-долу начин заявката за плащане.
4.    След успешен вход на клиента в ePay.bg/PayPal с потребителско име и парола (опционално със сертификат или електронен подпис), заявката за плащане (ако е коректно подадена) се регистрира в ePay.bg/PayPal като “очакващо плащане” на съответния клиент към IVET.BG. В случай че клиентът не успее да влезе успешно в еPay.bg/PayPal, „заявката за плащане” не се записва в ePay.bg/PayPal.
5.    Клиентът може да плати задължението към IVET.BG или да отложи плащането за по-късен етап.
6.    ePay.bg/PayPal следи за статуса на всички “очакващи плащане задължения” и при плащане на задължението или отказване на плащането се изпраща известие към търговеца за тях.
7.    При получаване на известие от ePay.bg/PayPal, IVET.BG ще изпълни поръчката на клиента.

 

Внимание!!! При получаване на пратки от онлайн магазин IVET.BG не се предлага опция ОТВАРЯНЕ ПРЕДИ ЗАПЛАЩАНЕ. Ако след това имате проблем със закупената стока, погледнете Рекламации и замяна.


Общите условия могат да бъдат променяни едностранно от Доставчика.

(1) Търговецът е длъжен да уведоми потребителя за всяко изменение в общите условия по сключения договор в 7-дневен срок от настъпването на това обстоятелство на посочен от него телефон, електронна поща или адрес за кореспонденция.

(2) Когато не е съгласен с измененията в общите условия, потребителят може да се откаже от договора, без да посочва причина и без да дължи обзщетение или неустойка, или да продължи да го изпълнява при действащите преди изменението общи условия.

(3) Потребителят упражнява правото си по ал.2 като изпраща на търговеца писмено уведомление в едномесечен срок от получаването на съобщението по ал.1. Алинея 2 не се прилага в случаите, когато изменението в общите условия е вследствие на разпореждане или указание на компетентен орган на власт.

(4) Измененията в общите условия обвързват потребителя по договора, когато потребителят е уведомен за тях при условията на ал.1 и не е упражнил правото си по ал.2 и 3.

(5) Търговецът е длъжен да установи факта на уведомяване на потребителя за изменение в общите условия.

За неуредените въпроси се прилагат разпоредбите на действащото законодателство в Република България.


Върни До Горе